Good vibes only!

Helaas heb ik momenteel niet genoeg aanmeldingen om een nieuwe groep Yoga & Zwanger te kunnen starten. Echt superjammer! Vooral voor de zwangere mama’s (to be) die zich wel hebben aangemeld…

Het is erg moeilijk om de continu wisselende doelgroep te bereiken zonder hulp van anderen in de branche. Helaas willen verloskundigenpraktijken in de regio geen folders van Yogastudio Hart Aan Zee neerleggen of in hun informatiepakketjes stoppen, omdat ze al folders van een andere aanbieder van zwangerschapsyoga meegeven. Ik vind dat echt heel jammer, want zo ontneem je zwangeren de keuze. Ik geef geen ‘zwangerschapsyoga’ dat voldoet aan het beeld dat in tv-programma’s, films en series wordt geschetst. Ik geef yoga voor zwangeren. Ongetwijfeld is er een overlap, maar het nuanceverschil is toch essentieel. Elke docent heeft namelijk een eigen visie, een eigen focus, een eigen energie en een eigen manier van lesgeven. En vergeet vooral niet: een eigen karakter. In yoga is er geen concurrentie. Of dat zou eigenlijk niet zo moeten zijn in een ideale wereld :)

Sterker nog, ik verwijs zwangeren zeer regelmatig door naar de andere aanbieder, als ik het idee hebt dat die cursus beter bij de dame in kwestie zal passen. Voor mij een vanzelfsprekendheid! [lees verder]

zwangerschapsyoga-good-vibes-only

Hoe dan ook: naamsbekendheid is belangrijk. Nu weten veel zwangeren niet van mijn bestaan af. En dat is zonde! Degenen die Hart Aan Zee wel weten te vinden – vaak via Google – kiezen bewust voor Yoga & Zwanger en zijn erg blij met de lessen. Vaak simpelweg omdat deze vorm van yoga of mijn manier van lesgeven beter bij ze past. Yoga is nu eenmaal heel persoonlijk! Daarom zou ik graag meer vrouwen willen bereiken. Alleen maar om aan te geven: er is meer aanbod. Er zijn meer vormen van yoga (voor zwangeren). Je hebt een keuze!

Ik hoop dat ik in de toekomst nog veel zwangeren de keuze kan geven. Het ene is niet beter of slechter dan het andere. Het is gewoon anders! En ik hoop dan dat ik nog heel lang kleine maar fijne groepjes zwangere dames wekelijks een beetje ontspanning en een momentje voor zichzelf met hun veranderende lijf en groeiende kindje mag geven! Want dat is waar ik het voor doe!