Specialisatie zwangerschapsyoga

zwangerschapsyoga_2Mijn training zwangerschapsyoga zit erop. Ik kan les gaan geven! En wat is het allemaal leuk en interessant. Dus ik kan eigenlijk niet wachten tot ik een groepje heb! Ik weet nu alles over zwanger zijn, bevallen (in theorie), speciale ademhalingen, bekkenbodemoefeningen en yogahoudingen, dus kom maar op! 

In een verrassend ruime yogastudio in Rotterdam kreeg ik samen met drie andere dames les. Alle fases van de zwangerschap kwamen voorbij, inclusief de bevalling, we leerden nuttige ademhalingen en fijne yogahoudingen voor zwangeren en probeerden ze uit natuurlijk! Allemaal erg interessant! En weer lekker veel inspiratie opgedaan voor mijn lessen!

Trouwens.. Bij veel yogastudio’s geven ze een vaste cursus zwangerschapsyoga, met een vaste groep dames. Mij lijkt het juist leuk én handig om een aantal inlooplessen te hebben. Dit heeft in mijn ogen een aantal voordelen:

  1. Als je je een dag niet lekker voelt, dan kun je gewoon op een andere dag je les volgen. Hoef je niet meteen een week te wachten.
  2. Je ontmoet dames in verschillende fases van hun zwangerschap, zo kun je ervaringen uitwisselen en van elkaar ‘leren’.
  3. Je kan net zolang doorgaan met yoga zolang goed voelt en je kan instromen wanneer je wilt. Lekker makkelijk!
  4. Bij een vaste cursus kan het gebeuren dat je tijdens je verlof zonder yogales zit, terwijl je dan lekker vrij bent. Dat is jammer! Bij inlooplessen blijf je gewoon komen zolang je wilt.

Extra voordeel bij Yogastudio Hart Aan Zee: als je nog ‘strippen’ over hebt op je lessenkaart, dan kies je na je zwangerschap gewoon een andere les uit om te volgen!

Wat denken jullie?