Yoga & zwanger

Moeder worden is een heel bijzonder moment in je leven. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Yoga kan je helpen om heel bewust om te gaan met deze veranderingen en het groeiende kindje in je buik. Hiermee kun je bijvoorbeeld klachten aan bekken & rug voorkomen. Ook is er aandacht voor ademhaling en ontspanning, wat goed van pas kan komen bij de bevalling.

Zwangerschapsyoga in Middelburg

Yoga voor mama’s-to-be in middelburg!

Bij veel cursussen zwangerschapsyoga ligt de nadruk op informeren en daardoor is yoga een ondergeschikt onderdeel. Niet bij Yogastudio Hart Aan Zee. Bij ons ligt de nadruk in de lessen op yoga, want de balans tussen lichaam en geest is ontzettend belangrijk, juist tijdens de zwangerschap. Je lichaam verandert, je buik groeit en naarmate je verder komt in de zwangerschap merk je toch dat je niet alles meer zo makkelijk kunt als eerst. Daarom doen we spierversterkende houdingen voor rug en benen en ontspannende houdingen voor schouders, nek en onderrug. Nuttig als voorbereiding op je bevalling! Als jij sterk bent en blind kunt vertrouwen op je lichaam en intuïtie, kan je lijf nog beter het werk doen tijdens de bevalling en de herstelperiode erna. Ook besteden we veel aandacht aan ademhalings- en ontspanningstechnieken om de bevalling zo prettig mogelijk door te komen met behulp van je ademhaling en geoefende houdingen.

Het uitgangspunt van de lessen is, kort samengevat: tijd voor jou en je kindje en het vertrouwen in jezelf en je lichaam vergroten.

Kleine groepen, persoonlijk & échte yoga!

Bij Hart Aan Zee Yoga zijn de lessen Yoga & Zwanger kleinschalig. Ik geef zwangerschapsyoga aan groepjes van 4 tot 8 zwangeren. Dit zorgt voor een ontspannen, open en persoonlijke les, met veel aandacht voor ieders afzonderlijke behoeften!  Ben je benieuwd wat je voorgangers over de yogalessen schreven? Lees hun ervaringen hieronder!

Alle fases bij elkaar: leerzaam & leuk!

Bij Yogastudio Hart Aan Zee zitten alle fases van de zwangerschap gezellig bij elkaar. Niet alleen leuk, ook nuttig! En maak je geen zorgen dat we het in les één uitgebreid gaan hebben over de bevalling terwijl jij nog maar in week 12 zit. Alle informatie zit op een natuurlijke, logische manier in de yogalessen verwerkt en wordt regelmatig herhaald!

Instromen bij Yoga & Zwanger

Je kunt bij Hart Aan Zee Yoga elke week instromen en je aansluiten bij de groep. Wel zo makkelijk! En zo ontmoet je mama’s en bijna-mama’s in allerlei fases van de zwangerschap. Mét ervaring en zonder ervaring! Meer informatie over de abonnementen en mogelijkheden kun je vinden op de pagina HartAanZeeVoorTwee.nl. Of neem even contact op!

Vergoeding?

Veelgestelde vraag! Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden de lessen vanuit een aanvullend pakket. Vraag dit zelf even na bij je zorgverzekeraar!

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem gewoon even contact met met me op!

aanmelden yoga & zwanger

*YSHAZ adviseert te starten met zwangerschapsyoga na het eerste trimester.

 
 
 

(Bijna) mama’s over de lessen Yoga & Zwanger

default image

De lessen Yoga & Zwanger heb ik tijdens de zwangerschap van mijn tweede kindje gevolgd. Nog nooit eerder aan yoga gedaan, maar dat was geen probleem. Het is een heerlijk moment voor jezelf.  Heerlijk ontspannen en goede technieken die ik tijdens de zwangerschap en bevalling heb kunnen toepassen.

Eline over Yoga & Zwanger juni 2015 11 juni

default image

De yoga lessen van Carlijn hebben mij echt goed geholpen tijdens mijn zwangerschap en de bevalling. Door de oefeningen die we deden gedurende de les heb ik mij leren ontspannen. Naast dit waren de lessen ook gezellig. leuk om met de zwangeren bij te kletsen en af te sluiten met een bakkie thee.

Madelein - 1e kindje over Yoga & Zwanger Oktober 2014 26 mei

default image

Heerlijk! Echte yogalessen tijdens mijn zwangerschap, precies waar ik naar op zoek was. Zwangerschapsyoga, zoals yoga bedoeld is. Relaxed, maar ook met enige inspanning, alles op een fijn tempo en zonder gezwets over zwangerschapskwaaltjes. Voor ervaren yogi een verademing, maar ook voor beginners een absolute aanrader!

 

Leontien - 3e kindje over Yoga & Zwanger mei 2015 26 mei

default image

If you want an easy and fast labor, join Carlijn’s pregnancy yoga. Personal approach and quiet atmosphere make the lessons very enjoyable. And even as a non-native Dutch person like me you can still follow and understand!

Iwona - 1e kindje over Yoga & Zwanger Maart 2015 21 mei

default image

Ik heb tijdens mijn zwangerschap zwangerschapsyoga én de lessen Yoga & Zwanger van Carlijn mogen ervaren. Het is echt een wereld van verschil. Zwangerschapsyoga vond ik heel nuttig ter voorbereiding op de bevalling, maar ik ben ook blij dat ik bij Carlijn weer écht yoga kan doen. Dus mochten je gewone lessen toch iets te zwaar of onpraktisch worden met je dikke buik, dan is een proefles zeker t proberen waard!

S.M. - 1e kindje over Yoga & Zwanger April 2015 21 mei

default image

Als hele sportieve ervaringsdeskundige kan ik alleen maar beamen dat het echt yoga is voor zwangeren. Ik was in het begin ook echt van plan net zolang de gewone yogalessen te volgen maar op een gegeven moment kon ik toch niet meer met de groep mee, zonder dat ik dan over mijn eigen grenzen heen ging. Daarom was het erg fijn dat ik bij de zwangeren mijn eigen niveau kon aanhouden en wel de oefeningen deed die voor mijn zwangere lichaam beter waren. Tot en met m’n 38e week heb ik ervan genoten!!

P.O. - 1e kindje over Yoga & Zwanger Maart 2015 21 mei

default image

Echte yoga, met aandacht voor je zwangere lichaam. Heel fijn als je tijdens je zwangerschap soepel wilt blijven. En Carlijn is een hele fijne docente, rustig en behulpzaam

Marlous - 2e kindje over Yoga & Zwanger Oktober 2013 28 februari

default image

Ik was nog maar een beginnende yogi (Flow) en kort erna mocht ik mee gaan doen met de lessen voor zwangere yogi’s. Dankzij Carlijns persoonlijke manier van lesgeven heb ik tot in mijn 38e zwangerschapsweek door kunnen gaan. Naar ieders behoefte werd les gegeven. Heerlijk!! Ik kan oprecht zeggen dat ik mijn (snelle) bevalling een stuk zwaarder zou hebben ervaren als ik deze fijne yoga lessen niet elke week zou hebben gehad. En nu ben ik weer klaar voor de FLOW!!

Pamela - 1e kindje over Yoga & Zwanger Oktober 2014 28 februari