Zwanger in Zeeland

yoga-zwangerWoon je in Zeeland, ben je zwanger en dol op yoga? Of heb je nog geen ervaring met yoga, maar denk je dat het je kan helpen tijdens je zwangerschap? Doe mee met de yogalessen voor zwangeren!

Yoga voor zwangeren is afgeleid van de Hatha Yoga maar de oefeningen zijn helemaal aangepast op je veranderende lichaam.

Moment voor jezelf

Het allerbelangrijkste van de yogalessen in Middelburg is om even een moment voor jezelf, je veranderende lijf en je kindje te hebben, buitenom alle dagelijkse bezigheden. Met de juiste rust en aandacht voor jezelf kun je nog meer genieten van deze unieke periode in je leven. Maar uiteraard besteden we ook veel aandacht aan houdingen en ademtechnieken die je tijdens de zwangerschap en bevalling kunnen helpen.

Gewoon yoga

Nadruk in de lessen ligt op yoga, want het lichamelijke aspect van yoga is erg belangrijk, juist tijdens de zwangerschap. Je lichaam verandert en naarmate je verder komt in de zwangerschap merk je toch dat je niet alles meer zo makkelijk kunt als eerst. Daarom doen we spierversterkende houdingen voor rug en benen en ontspannende houdingen voor schouders, nek en onderrug. Zo trainen we niet alleen de spieren die je hard nodig hebt om je kindje te dragen tijdens de zwangerschap, ook bereiden we je via de yoga voor op het vele dragen na de bevalling. Als jij je sterk voelt en vol vertrouwen hebt in jezelf en je lijf, dan kan je lichaam nog veel beter het werk doen tijdens de bevalling.

Het uitgangspunt van de lessen is,  kort samengevat: tijd voor jou en je kindje en het vertrouwen in jezelf en je lichaam vergroten.

 

Meer lezen?

Yoga voor zwangeren

Zwanger & Baby | Yogalessen